Parketi za talno ogrevanje

Zaradi toplotnega upora je odločilni dejavnik debelina lesa za talno ogrevana tla, zato je potrebno izbrati tanke talne obloge z manjšo toplotno upornostjo. Uporabnost večslojnih parketov  je odvisna od skupne debeline.

Primerni parketi za talno ogrevana tla so dvoslojni gotovi in lamelni parketi ter tehno parketi do debeline 10 mm.  To pomeni, da je optimalna debelina parketa za talno ogrevana tla  do 10 mm, saj debelejša obloga (parket) težje prevaja toploto in deluje lahko nasprotno, ker postane  debelejša obloga  izolator in ne  prevodnik.

Pri talnem ogrevanju je potrebno nameniti še večjo pozornost dimenzijski stabilnosti lesa. Priporočljivo je, da so manjše dimenzije pod dolžino cca 600 mm. Pred vsakim polaganjem parketa na talno ogrevana tla treba opraviti protokol talnega gretja (zagon talnega gretja) za vse vrste parketov in pvc-jev.


Poleg gotovih dvoslojnih parketov za talno ogrevana tla imamo tudi masivni klasični parket na pero in utor za brušenje in lakiranje debeline 10 mm. Je zelo kvaliteten za na talno ogrevana tla, saj omogoča dva krat do tri krat brušenje, (obnavljanje), kar pri gotovem parketu ni možno. Dobavljivi so hrast, jesen, oreh…

Izkoristite možnost brezplačnega ogleda, tehnično svetovanje, ogled vzorcev na vašem objektu.

Pošljite informativno povpraševanje in preverite zakaj je podjetje Parketline pravilna izbira za kvalitetno in ugodno izvedbo vaših talnih oblog.